Предвестник...

Предвестник...
Трибагреник
На залез
На залез

Коментари

Светослав Цветанов

Много идейно ! с това бяло зелено червено ...Браво!

Petar Kremenarov

Много красив кадър!!! Браво авторе!

Валентина Алексиева

много красиви снимки!

Иван Бешев

Птицата е хубава, но твърде малко обекти са на фокус. И тук май е играла четката...

Стефан Дянков

А бе Бешев,ти освен със сапунерка с друго май не си снимал,щом говориш за четки тук ? Точно в малкото неща на фокус е майсторлъка тук ! И те се постигат с качествена техника,и моженето да се снима с нея..

Anton Velinov

Много лошо композирано ....липса на естетика .

Иван Бешев

Така е Дянков, аз съм фотограф любител, а не професионалист. Не всеки може да си позволи техника за 2-3 бона, а майсторлъка е в това да можеш да снимаш и без нея. Като агроном обаче съм виждал много ливади, а те обикновено са шарени. Дори и да има няколко люцерни пред житните, които се виждат на фокус около птицата, няма да са достатъчни, за да стане толкова червено, а зад нея да е само зелено. А белите петна отзад от какво са? И аз съм снимал с различен фокус, но не е ставало толкова размазано. Според мен този ефект е засилен и вероятно е леко оцветено, което е на границата на допустимите според правилата на конкурса манипулации: Промяна на цветови баланс по целия кадър, но без загуба на реално цветопредаване. Това обаче остава на организаторите да преценят, а на мен лично цветовото оформление не ми харесва.

Stiliyan Lezov

По коментарите ви господин Башев разбирам че явно вашата снимка не оценена както на вас ви се иска ....... проблемът е във вас ......организаторите са поставили бутони за споделяне в фейсбук ,туитар и др. този етап на състезанието е на публиката ,а публиката не е само на тази страница .......и няма смисъл да наричате хората измамници .

Иван Бешев

Господин Lezov, можеше поне името ми вярно да препишете... Аз само споделям моето мнение, затова е поставено това поле. Право на всеки е да не се съгласи с мен и да представи своите аргументи. Както вече писах, аз съм любител и е възможно да съм се заблудил. нямам претенции за качеството на моята снимка, така че нямам проблем в това отношение. Имам и други снимки, но не съм ги предложил, защото не отговарят на изискванията за размер на снимката. Всеки, който не спазва правилата заблуждава останалите, което е вид измама, а организаторите имат отговорността да следят за спазването им. Забележка след точка 1.5 от правилата: * Организаторите запазват правото си да не допуснат до журиране проекти, които не отговарят на посочените тема и изисквания. Това няма нищо общо с гласуването на публиката, но Вие явно това не го разбирате.

Ablena Miteva

Хайде журито да премахне и другия фотошоп така ще е по честно !

Авторът

Господин Бешев, снимката е правена в парк /градска градина/ и е абсолютно цял, без никакъв кроп. Отзад бялото е от каменна ограда, а отпред "червеното" е от ... , оставам на Вас, като човек занимаващ се професионално с растения, да определите.
Благодаря на Антон Велинов за конструктивната критика. Господин Велинов ще Ви бъда безкрайно благодарен да споделите по - конкретно какво не Ви харесва в кадрирането и естетиката на кадъра, за да мога следващият път да избегна недостатъците.

Таня Тодорова

Много злеееееее, птицата трябва да се вижда цялата .

Petar Kremenarov

Ами само това да е ,размазана е ........

Violeta Dragneva

Ужасна и много размазана .

Иван Бешев

Ако снимката е правена в парк, тогава е възможно отпред да има цветна леха, но не бих могъл да определя вида, защото е размазано до неузнаваемост... Явно според Таня Тодорова е трябвало да обезпокоите птичето, за да се види цялото, но това щеше да е нарушение на правилата :)

Bilqna Tomova

Не знам какво да кажа , всякаква липса на внушение в кадъра..... много лошо подбран, има и по добри снимки в конкурса .

Георги Славов

Авторът на тази снимка със сигурност е снимал легнал. При тази позиция, всичко, което е пред него, като трева и цветя ще излиза размазано. Птицата е на фокус, клекнала и тя е акцент. Зад нея, също е разфокусирано, защото това се получава при игра с бленда, фокус и ZOOM-а. Дълбочината на снимката пада върху птицата. Аз също имам подобни снимки, но не на птица а на цветя и ми е ясна техниката, поне от моя скромен опит.

Иван Бешев

То се вижда, че се е потрудил за тези кадри - и двете птици са хубави, спор няма. Аз поразрових нета и намерих във фото форума подробни обяснения за тази техника на "замъгляване на фона". Може да се направи с обектива или с фотошоп. Разбирам и идеята - да се открои обектът. Въпреки това, в случая не ми харесва - просто не е естествено.

Какво мислиш?

Регистирайте се, за да добавите коментар.
Ако вече имате регистрация, влезте с потребителското си име и парола.