Ивайло Зафиров - председател

Ивайло Зафиров е завършил екология в Биологическия факултет на Софийския университет. Седем години е работил в Министерство на околната среда и водите като експерт по защитени територии. От 2007 г. работи по различни екологични проекти и инициативи, насочени към опазване на природата и биологичното разнообразие в България.

Птиците са негова слабост още от детска възраст, а снимането на диви животни е негова страст и хоби. Предава опита си, свързан с фотографиране на дива природа, чрез участия като лектор във фотографски пленери и семинари.

http://www.wildlifephotos.eu/bg/photographers.php?id=6


Светослав Спасов

Аз съм Светльо и съм роден през 1976 г. в гр. София. Дивата природа винаги ме е привличала и това е причината да завърша биология в Биологическия факултет на Софийския университет.

В момента работя за най-голямата неправителствена природозащитна организация - Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), на която съм член от 1992 г.

През 1990 г. почти случайно си купих първия фотоапарат и от тогава природата и фотографията са две от най-важните неща в живота ми. Надявам се, снимките ми да покажат на повече хора колко красиви и уязвими са дивите птици и така да направя своя принос за тяхното опазване.

До сега имам публикувани снимки в издания на National Geographic, GEO, BBC Knowledge, Birds, Европейска комисия, BirdLife International и много други в България, Белгия, Беларус, Великобритания, Грузия, Гърция, Германия, Холандия и САЩ.

http://www.NatureImages.eu


Пьотр Шпаковски

Казвам се Пьотр Шпаковски, на 37 години съм и по професия съм ветеринарен лекар. Биологията винаги е била основния ми интерес и покрай наблюденията още в гимназията се появиха първите ми опити да снимам дивите животни. Минаха много години, фотографската техника се промени, създавайки нови възможности този процес да бъде все по-лесен. И през всичките тези години се убедих в едно - ние сме длъжници на природата.

http://www.wildlifephotos-bg.com/portfolio.php?author=52


Георги Коцаков

http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=USER_IMAGES&USER_ID=83773